Przykładowe Menu

Poniedziałek

Śniadanie godz. 8.30-9.00

-Kawa INKA z mlekiem, herbata porzeczkowa, chleb z masłem, ser żółty z dziurami, pomidor, sałata;

II Śniadanie godz. 10.00

-Owoce/ Warzywa

Zupa godz. 12.00

-Zupa z fasolki szparagowej;

Obiad godz. 14.00

-Makaron penny, spaghetti z warzywami, kompot owocowy;

Podwieczorek godz. 15.30

-Budyń  z musem;

 

Wtorek

Śniadanie godz. 8.30-9.00

-Kakao ciemne z mlekiem, herbata z ciemnych owoców, chleb ziarnisty z masłem, pasta zielona z avokado, papryka paseczki, roszponka;

II Śniadanie godz. 10.00

-Owoce/ Warzywa

Zupa godz. 12.00

-Zupa pomidorowa;

Obiad godz. 14.00

-Filet z kurczaka w płatkach, ziemniaki z masłem; marchewka w sosie beszamelowym, kompot owocowy;

Podwieczorek godz. 15.30

-Bułka maślana z masłem i konfiturą;

Środa

Śniadanie godz. 8.30-9.00

-Kaszka manna z sokiem, herbata owocowa, bagietka, pasta brzoskwiniowa z miętą, powidła śliwkowe;

II Śniadanie godz. 10.00

-Owoce/ Warzywa

Zupa godz. 12.00

-Rosół  z makaronem i lubczykiem;

Obiad godz. 14.00

-Pieczeń ze schabu, kluski śląskie, buraczki;

Podwieczorek godz. 15.30

-Kanapki  z jajkiem i szczypiorkiem; 

Czwartek

Śniadanie godz. 8.30-9.00

-Mleko z miodem, herbata owocowa, chleb z masłem, polędwica, ogórek, pomidor;

II Śniadanie godz. 10.00

-Owoce/ Warzywa

Zupa godz. 12.00

-Krem  z białych warzyw;

Obiad godz. 14.00

-Łazanki, kompot;

Podwieczorek godz. 15.30

-Kefir owocowy, pieczywo kukurydziane; 

Piątek

Śniadanie godz. 8.30-9.00

-Kawa zbożowa CARO, herbata, chleb z masłem, pasta z tuńczyka, pomidory koktajlowe, szczypiorek;

II Śniadanie godz. 10.00

-Owoce/ Warzywa

Zupa godz. 12.00

-Szczawiowa z jajkiem;

Obiad godz. 14.00

-Racuchy z jabłkami, kompot;

Podwieczorek godz. 15.30

-Sałatka z makaronu muszelki z kukurydzą, szynka drobiowa, ogórek zielony i papryka, przekąska chlebowa;